Politică

Reacția PAS după ce Dodon a cerut demisia lui Sandu

Deputații PAS Dumitru Alaiba și Sergiu Litvinenco au comentat declarațiile de astăzi ale socialiștilor, care au cerut demisia Maiei Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

Ambii deputați au venit cu reacții pe Facebook. Sergiu Litvinenco a ținut să atragă atenția colegilor din PSRM că alegerile parlamentare sunt inevitabile. 

„(…) Un singur mesaj pentru majoritatea PSRM-Şor: Beţi ceai şi vă vaccinaţi! Că de anticipate nu scăpaţi!”, a scris deputatul PAS.

Și Dumitru Alaiba a avut un mesaj pentru socialiști. 

„(…) Uneori nu trebuie nimic să faci, doar să îi laşi să vorbească. Se îngroapă singuri. Desigur că o să-i ajutăm”, a scris deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Amintim că Igor Dodon a declarat duminică după ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor că decizia Curții Constituționale prin care s-a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului a fost luată sub presiune. 

Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat personal la o conspirație antinațională și anticonstituțională împotriva Moldovei și a poporului.

În context, socialiștii au cerut demisia președintelui Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

„Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova”, a menționat președintele PSRM. 

De asemenea, socialiștii au cerut demisia a trei judecători ai Curții Constituționale – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

Nici președintele Maia Sandu și nici reprezentanții Curții Constituționale nu au comentat deocamdată acuzațiile socialiștilor. 

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close