Politică

Maia Sandu s-a întâlnit la Strasbourg cu președintele APCE, Hendrik Daems

Astăzi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita oficială la Strasbourg, la invitația președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems, unde a participat la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE.

În cadrul întâlnirii din această dimineață, șefa statului a discutat cu președintele APCE despre situația politică curentă din Republica Moldova, provocările la adresa democrației din țara noastră, pașii de mai departe pentru depășirea crizei politice, dar și eforturile pe care le facem pentru a reduce și combate efectele pandemiei Covid-19, anunță Președinția într-un comunicat de presă.


Maia Sandu, la lansarea Planului de Acțiuni al CoE pentru Moldova 2021-2024 Oficialii au făcut schimb de opinii și despre starea instituțiilor democratice din Moldova, reforma sectorului justiției, agenda noastră de integrare europeană și soluționarea conflictului transnistrean. „Am reiterat în discuție cu președintele APCE că prioritatea principală a mandatului meu de președinte este combaterea corupției și o reformă veritabilă a justiției și i-am mulțumit pentru sprijinul susținut al APCE pentru transformările democratice din Republica Moldova. I-am mulțumit totodată domnului Daems pentru invitația de a participa la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE și pentru oportunitatea de a adresa un mesaj plenarei Adunării Parlamentare”, a spus doamna Maia Sandu.

Sandu a mai spus că a avut o întâlnire productivă cu Președintele Daems, în cadrul căreia a discutat situația politică din țară, provocările pe care Covid-19 le pune societății moldovenești. Cei doi au făcut un schimb de opinii și despre starea instituțiilor democratice din Moldova, reforma sectorului justiției, agenda integrării europene și soluționarea conflictului transnistrean.

Sursă

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close