Politică

Maia Sandu, la lansarea Planului de Acțiuni al CoE pentru Moldova 2021-2024

Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut declarații în cadrul lansării oficiale a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru 2021-2024.

În cuvântarea sa, Maia Sandu a declarat că se bucură să ia parte la lansarea oficială a Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru 2021-2024. Ea a precizat că acest eveniment ar fi trebuit să aibă loc la Chișinău, însă pandemia a schimbat planurile – cașa că s-a desfășurat la Strasbourg.


Maia Sandu și-a început vizita la Strasbourg: Cu cine s-a întâlnit astăziMaia Sandu a spus că cel de-al treilea Plan de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova – documentul pe care a fost lansat astăzi – va continua în direcția stabilită de eforturile precedente.

„Lupta împotriva corupției și reforma justiției sunt prioritatea numărul unu al acestei foi de parcurs. Precum știți, acestea reprezintă, de asemenea, și prioritățile mele pentru Republica Moldova. Apreciez proiectele incluse în Planul de acțiuni care au drept scop creșterea responsabilității și independenței sistemului judecătoresc și dezvoltarea capacității instituțiilor de drept de a lupta cu corupția și spălarea banilor”, a declarat la Strasbourg președintele Republicii Moldova.

Ea precizat că acest plan nou va continua eforturile de îmbunătățire a legislației și practicii electorale, a legislației și practicilor ce guvernează internetul și mass-media, precum și cele de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor.  Dar, acesta conține și soluții pentru gestionarea pandemiei.


„Planul de acțiuni pentru 2021-2024 conține soluții pentru gestionarea pandemiei de Covid-19, inclusiv intervenții pentru apărarea drepturilor omului în sectorul de sănătate, dar și consolidarea autonomiei administrației locale. Fiind o țară lovită puternic de pandemie, salutăm asistența oferită pentru a depăși consecințele sociale ale crizei”, a spus Maia Sandu.

În cadrul alocuțiunii sale, ea le-a mulțumit tuturor donatorilor Republicii Moldova în cadrul  Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru țara noastră: „În numele moldovenilor, le mulțumesc tuturor donatorilor care au donat deja fonduri în sprijinul noului Plan de acțiuni. Sper că resursele necesare pentru implementarea agendei noastre vor fi acumulate în timp util. Noul Plan de acțiuni vine să reconfirme angajamentul Republicii Moldova de a intensifica cooperarea noastră cu Consiliul Europei și intenția noastră de a continua schimbările în țară. Mult succes echipelor care vor implementa acest nou program!”.

Sursă

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close