Politică

În Ucraina a fost deschis dosar penal în cazul Ceaus

Serviciul de Securitate al Ucrainei a pornit un dosar penal în cazul răpirii fostului judecător ucrainean Nikolai Ceaus.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis un dosar penal în legătură cu răpirea în Moldova a fostului judecător ucrainean Nikolae Ceaus. Potrivit avocatului familiei, Alexandr Vișniovi, ofițerii SBU au interogat-o pe mama fostului judecător ucrainean.

„Mai multe persoane au venit la casa mamei judecătorului Ceaus. Aceștia o interogează ca martor în procesul penal privind dispariția lui în Moldova. Anchetatorii sunt interesați când și în ce circumstanțe și-a văzut fiul, când și din ce surse a aflat despre dispariția lui, precum și dacă cineva a contactat-o în legătură cu fiul ei”, a precizat avocatul familiei Ceaus. 

Informațiile potrivit cărora Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis un dosar penal în legătură cu dispariția fostului judecător au fost confirmate și de avocatul personal al lui Ceaus, Rostislav Kraveț.

În Republica Moldova, presupusa răpire a fostului judecător ucrainean de la începutul lunii aprilie este investigată de Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, dar şi de o comisie parlamentară de anchetă.

Precizăm că fostul judecător ucrainean Ceaus se afla pe teritoriul țării noastre după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, acesta fiind în proces cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic. 

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close