Economie

ANRE dezminte informația privind majorarea prețurilor la carburanți

ANRE menționează că de la începutul lunii aprilie majoritatea companiilor petroliere au raportat de fapt o scădere a prețurilor la motorină și la gazul lichefiat.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a comunicat luni, 19 aprilie, că nu are până în prezent nicio confirmare a faptului că în Moldova au crescut prețurile la combustibil.

”Începând cu după-amiaza zilei de vineri, 16 aprilie 2021, în spațiul public au apărut mai multe informații privind o nouă majorare a prețurilor la benzină, motorină și la gazul lichefiat. În context, pentru a clarifica situația, ANRE s-a autosesizat și verifică informațiile apărute în presă în cadrul unui control inopinat”, a informat instituția.

ANRE subliniază că până în acest moment nu a recepționat niciun calcul de majorare a prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere respective și constată lipsa de schimbări a prețurilor la panou.

Totodată, Agenția menționează că, începând cu data de 8 aprilie curent, majoritatea companiilor petroliere au raportat despre scăderea prețurilor de comercializare cu amănuntul la motorină cu circa 0,30 lei/litru și la gazul lichefiat cu 0,10 lei/litru.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close