Sănătate

Serbia începe producția de Sputnik V din luna mai

Serbia a semnat un acord cu Federația Rusă și va începe producția de vaccin rusesc Sputnik V din 20 mai.

BRUXELLES, 12 mar – Sputnik. Conform acordului semnat ieri între Rusia și Serbia, Serbia va începe producţia vaccinului rusesc Sputnik V din data de 20 mai.


Acordul a fost semnat de ministrul rus al comerţului, Denis Manturov, şi de Nenad Popovic, ministru sârb fără portofoliu.

Potrivit oficialului sârb, ţara sa va fi a doua, după Rusia, care va produce acest vaccin.

Institutul Torlak, specializat în cercetare în domeniul vaccinurilor şi virusologiei, va obţine licenţa pentru producerea vaccinului Sputnik V în Serbia. Un prim ciclu de producţie ar putea furniza 4 milioane de doze.

Serbia utilizează Sputnik V de la începutul anului, în paralel cu vaccinuri produse de companii occidentale şi cu Sinopharm, dezvoltat de China.


Serbia a vaccinat până acum 1,8 milioane de persoane, al doilea bilanţ dintre ţările din Europa, după Marea Britanie. A doua doză a fost deja administrată unui număr de 666.000 de persoane.

Chiar dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) trage de timp înainte de a autoriza vaccinul Sputnik V, motivele fiind politice, Ungaria folosește deja acest vaccin, iar Serbia va începe chiar și producția lui.

Pe măsură ce alte vaccinuri occidentale se dovedesc periculoase, cum e cazul cu lotul AstraZeneca pe care l-au retras de la utilizare numeroase țări, printre care și România, vaccinul Sputnik V poate fi soluția de viitor pentru UE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close