Sănătate

Pericolul de moarte pe care îl prezintă ceaiul

Una dintre băuturile cele mai îndrăgite de către conaționalii noștri, ceaiul, poate să provoace cancerul dacă nu este corect consumat.

Publicația turcească Cumhuriyet, care este citată de ria.ru, a enumerat care sunt urmările periculoase pentru viață provocate de consumul ceaiului fierbinte.


În urma observațiilor asupra 500 de mii de oameni în curs de câțiva ani, cercetările științifice au arătat că consumul regulat de ceai fierbinte, de peste 65 de grade, sporește riscul dezvoltării cancerului la tracul digestiv.

Specialist în domeniul gastroenterologiei, profesorul Vedat Göral a precizat că bolile oncologice se află pe poziția a șasea între cauzele care provoacă decesul oamenilor în întreaga lume (potrivit altor estimări – pe poziția a opta).

Este o boală gravă. Cancerul are o bază genetică, dar sunt posibili și factori declanșatori. Potrivit cercetărilor, în estul Turciei, în China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan, unde este consumat ceaiul fierbinte, dar și alte băuturi fierbinți în cantități mari, cancerul esofagian este foarte frecvent.

Riscul de a dezvolta cancerul crește dacă omul mai și fumează și consumă băuturi alcoolice.


Americanii ne arată cine sunt adevărații stăpâni ai Moldovei”Dacă un fumătorul bea ceai fierbinte în cantități mari, atunci riscul de a face cancer crește de două ori, iar dacă mai consumă și băuturi alcoolice – de cinci ori”, a constatat Vedat Göral.

Profesorul recomandă să nu consumăm ceai dacă el este într-atât de fierbinte încât nu putem suporta temperatura paharului ținut în mâini. El menționează că trebuie să așteptăm 3-4 minute până a bea ceaiul. În același timp, nu trebuie să bem mai mult de 3-4 cești de ceai pe zi, a mai precizat specialistul turc în domeniul gastroenterologiei.

Göral a mai atras atenția și asupra altui pericol: consumul alimentelor fierbinți urmată de un pahar de apă rece. Acest lucru poate provoca ulcere la nivelul esofagului, care ulterior pot conduce la cancer.

Expertul a atras atenția asupra faptului că cel mai important simptom al acestei boli este încălcarea ritmului de înghițire. În acest caz, este mai bine să consultați imediat un medic la endoscopie și biopsie, pentru a detecta patologia în timp și a o vindeca.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close