Politică

Igor Dodon urmează să se întâlnească cu Maia Sandu

Președintele țării, Maia Sandu, intenționează să meargă la aeroport, pentru a întâmpina vaccinul rusesc Sputnik-V. Cel puțin asta susține liderul socialiștilor, Igor Dodon. Astfel, cei doi politicieni ar urma să aibă și o discuție.

Invitat la un post privat de televiziune, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că următoarea întâlnire cu Maia Sandu, după consultările oficiale pe care le-au avut, urmează să fie la aeroport. Dodon susține că președintele țării intenționează să întâmpine lotul de vaccin Sputnik-V, donat de Federația Rusă. 


„Vrea să vină la evenimentul de recepționare a vaccinului la aeroport. Este un cinism fără margini. Nu-i nimic. O să ne întâlnim acolo și o să discutăm, dacă ea mă evită, ne vedem acolo”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, liderul socialiștilor a reiterat poziția sa că cetățenii trebuie să aibă acces la vaccinul pe care îl dorește, iar autoritățile trebuie să depună eforturi și pentru a putea face și achizițizii.

Federația Rusă a decis să ofere țării noastre 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar. Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Ministerul Sănătății anunță că până astăzi, 7 aprilie, 54 907 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în Republica Moldova Moldova. Din numărul total, 3 153 de cetățeni au fost vaccinați în ultimele 24 de ore.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close