Politică

Dodon, despre Putin: Cel mai bun lider din ultimii 100 de ani

Fostul președinte al Republicii Moldova îl consideră pe actualul președinte al Federației Rusă unul dintre cei mai buni lideri din ultimele decenii.

Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici și eficienți lideri din Rusia din ultimii 100 de ani. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit lui Dodon, datorită Rusiei sub Putin s-a încheiat perioada așa-numitei lume unipolară.

Mai exact, fostul președinte moldovean este de părere că „lumea unipolară” s-a destrămat anume datorită lui Vladimir Putin.

„Vladimir Putin, pe care îl cunosc personal destul de bine, este președintele Federației Ruse care a făcut unele lucruri extrem de importante pentru poporul său. În primul rând, a consolidat Rusia, care a devenit din nou o forță geopolitică mondială, nu doar regională. Datorită, inclusiv, Rusiei, lumea nipolară a fost distrusă. Federația Rusă, China, țările eurasiatice, în general, lor le aparține viitorul”, a declarat Dodon.

De precizat, Dodon a anunțat vineri că Federația Rusă este pregătită să furnizeze Republicii Moldova 100 mii de doze de vaccin împotriva coronavirus-ului până la sfârșitul lunii ianuarie, iar întregul pachet necesar ar putea ajunge în țara noastră în termen de șase luni.

Asta dacă Republica Moldova va accepta înregistrarea vaccinului rusesc Sputnik-V. Pachetul cu actele necesare de înregistrare a fost transmis autorităților de la Chișinău zilele trecute. 

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close