Politică

Deputații Jardan și Ulanov, scăpați din nou de arest

Magistrații au respins contestațiile procurorilor în cazul celor doi deputați ai Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov, învinuiți în dosare de rezonanță, au fost liberați provizoriu de sub control judiciar.


Ministrul interimar de Interne oferă detalii despre răpirea judecătorului ucrainean Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursurile Procuraturii Anticorupție împotriva încheierilor emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care doi deputați ai Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov, învinuiți în dosare de rezonanță, au fost liberați provizoriu de sub control judiciar.

Într-un comunicat de presă, Procuratura Generală precizează că Procuratura Anticorupție a solicitat plasarea celor doi deputați, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile, însă atât pe 25 martie, cât și pe 5 aprilie, solicitarea procurorilor a fost respinsă.

După ce în data de 25 martie judecătorii au decis eliberarea provizorie de sub control judiciar a ambilor deputați, Procuratura a anunțat că încheierile Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, sunt ilegale.


Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan este învinuit de ”abuz de serviciu” în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ambii învinuiți pledează nevinovați.

În finalul comunicatului de presă procurorii anunță că urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa care sunt evoluțiile acestora și notează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close