Educație

Decizia privind închiderea școlilor – atacată în instanță

Un barou de avocați a atacat în instanță decizie autorităților din sănătate publică privind închiderea școlilor și trecerea la învățământul on-line.


Un barou de avocați a contestat în instanța de judecată Hotărârea nr 47 din 26.02.2021 prin care Comisia Naționala Extraordinara Sănătate Publica a interzis desfășurarea procesului educațional în sălile de clasa și a obligat copiii sa treacă la educația on-line, fără sa asigure fiecare elev cu dispozitiv electronic conectat la internet. Despre acest lucra a anunțat avocatul Iulian Rusanovschi pe pagina sa de Facebook.

„Statul este incapabil să asigure continuarea nediscriminatorie a tuturor tinerilor din Republica Moldova, iar aceasta Hotărâre este ilegală și abuzivă”, a scris Rusanovschi pe internet.

Avocații car au contestat legea consideră că aceasta este ilegală, abuzivă și a fost adoptată prin depășirea atribuțiilor legale, dat fiind că intră în contradicție cu normele constituționale, lezând grav drepturile fundamentale ale cetățenilor și instituind măsuri restrictive aberante.

El mai spune că copii au fost scoși din școli, fiind efectiv lipsiți de dreptul constituțional la învățătură, care este unui garantat de Constituție.    

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close