Economie

Cu sau fără taxe pentru mărfurile noastre livrate în Rusia

Pe 31 martie curent a expirat termenul în care mărfurile moldovenești putea fi livrate pe piața rusă fără achitarea taxelor vamale.

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a purtat discuții cu autoritățile ruse în chestiunea exporturilor moldovenești fără taxe vamale în Federația Rusă. În ediția de vineri a emisiunii „Președintele Răspunde”, Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Moscova, anunță că deși a discutat acest subiect, o decizie finală nu a fost luată.

Acesta mai spune că președintele Maia Sandu nu s-a adresat autorităților ruse pentru prelungirea acestor facilități pentru exportatorii moldoveni. 

„Cu regret, actualul președinte nu face nimic ca să fie prelungite aceste facilități pentru exportatorii moldoveni. Este vorba de livrarea fără taxe vamale a fructelor, în special, merelor, a vinului, conservelor și altor categorii de mărfuri. O decizie finală pozitivă sper să fie luată în scurt timp”, a precizat Dodon. 

Menționăm că anterior acest regim preferențial, care prevedea o taxă zero, a fost reînnoit la fiecare șase luni. Conform celei mai recente decizii a guvernului rus, s-a aplicat taxă zero la importul din Moldova de legume și unele rădăcini și tuberculi comestibili, mere, pere, gutui, caise, cireșe și cireșe, piersici inclusiv nectarine, prune și mușchi, semințe de floarea-soarelui, conserve de legume, vinuri naturale din struguri inclusiv îmbogățite, până la 31 martie 2021. 

Sursă

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close