Sănătate

Cine se poate vaccina la această etapă împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat cine se poate vaccina la această etapă împotriva coronavirusului în Republica Moldova.

Ministerul Sănătății precizează că cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a fost extinsă până în data de 31 martie.

În acest moment sunt vaccinate, deopotrivă cu lucrătorii medicali, persoanele care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârste între 18 și 60 de ani care suferă de afecțiuni cronice și astfel infecția COVID-19 prezintă risc sporit de a survenire a decesului. 

Medicul de familie stabilește care persoane sunt eligibile pentru vaccinare, după ce evaluează lista celor aflate la evidență. Contează, bineînțeles, și disponibilitatea dozelor de vaccin. 

„Prioritar sunt vaccinate persoanele care au patologii de fon, precum boli cardiovasculare cronice, arterioscleroză vasculară, hipertensiune arterială, boli bronho-pulmonare cronice, boli cerebro-vasculare cronice, boli renale cronice, diabet zaharat, boală renală cronică la dializă, obezitate, deficiențe imune severe, tumori maligne și persoanele cu vârsta de peste 60 ani”, precizează Ministerul Sănătății. 

Până în prezent în Republica Moldova au fost vaccinate împotriva COVID-19 peste 51de mii de persoane.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close