Politică

CC va examina sesizarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului

Sesizarea Maiei Sandu prin care solicită Curții Constituționale să constate circumstanțele de dizolvare a parlamentului va fi examinată pe 15 aprilie.

Curtea Constituțională va examina sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului pe 15 aprilie 2021, cu începere de la ora 10:00.

Sesizarea a fost depusă la Înalta Curte de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare din 29 martie. Președintele spune că este de competența CC de a constata aceste circumstanțe. 

„Dacă CC va spune că există circumstanțe, voi dizolva parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”, a declarat Sandu. 

Președintele este de părere că există toate circumstanțele pentru ca actualul parlament să fie dizolvat. În context, Sandu a precizat că Legislativul a eșuat în alegerea unui Guvern, din două încercări și au trecut 45 de zile de la prima solicitare, iar de la demisia fostului prim-ministru Ion Chicu – mai bine de trei luni.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close