Sănătate

Câți locuitori ai Europei sunt vaccinați împotriva COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a menționat că ritmul de vaccinare împotriva coronavirusului în Regiunea Europeană este lent.

Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pentru RIA Novosti că doar 4% din locuitorii continentului european au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, 10% din populație a primit doar o singură doză de vaccin.

Șeful filialei europene a OMS, Hans Kluge, a îndemnat statele europene să accelereze procesul de vaccinare.

„Până în prezent, doar 10% din întreaga populație a regiunii a primit o doză de vaccin, doar 4% au terminat seria completă de vaccinuri”, se arată în declarație.

„Vaccinurile sunt cea mai bună cale de ieșire din această pandemie. Ele nu numai că funcționează, dar sunt și foarte eficiente în ceea ce privește prevenirea infecției. Cu toate acestea, introducerea acestor vaccinuri are loc inacceptabil de încet. Și, până când, acoperirea rămâne scăzută, trebuie să aplicăm aceleași măsuri de sănătate publică și de protecție socială ca și în trecut, pentru a compensa întârzierea graficelor. Permiteți-mi să fac claritate: trebuie să accelerăm acest proces, crescând producția, reducând barierele în ceea ce privește inocularea vaccinurilor și utilizând fiecare fiolă, pe care o avem la depozit”, a subliniat  Kluge.

În același timp, biroul european al OMS a anunțat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID în regiune, pentru toate grupele de vârstă, cu excepția persoanelor cu vârsta de 80 de ani și mai mult. „Numai în rândul acestei populații extrem de vulnerabile, observăm o scădere constantă a ratei de îmbolnăvire și o scădere a ponderii deceselor cauzate de COVID-19 de la începutul anului 2021, fapt care reflectă semnele timpurii ale impactului vaccinării”, a precizat organizația.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe 2 martie. Acest proces este împărțit în trei etape. În prima etapă – sunt vaccinați lucrătorii medicali, în a doua – vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, angajații instituțiilor de învățământ și structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, iar în a treia – toți ceilalți. 

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close