Educație

Când și cum se va desfășura în acest an înscrierea în clasa întâi

Ministerul Educației anunță că din 1 aprilie, părinții își pot înscrie copiii în clasa I. Astfel, procesul de înscriere se va desfășura în două etape.

Părinții care au copii care ar urma din toamna anului 2021 să frecventeze școala trebuie să se pregătească de înscrierea în clasa întâi. Procedura începe din 1 aprilie și va avea loc în două etape. Astfel, prima etapă se va desfășura în perioada 1 aprilie – 11 iunie.

În acest interval de timp, va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor. Înscrierea se face pentru copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar în instituția de învățământ din districtul școlar. Documentele pot fi expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ sau pot fi prezentate pe suport hârtie.

Rezultatele primei etape vor fi afișate la data de 11 iunie. Totodată, instituțiile de învățământ în care au mai rămas locuri libere vor prezenta numărul de locuri rămase. Cea de-a doua etapă de înscriere se va organiza în perioada 14 iunie – 30 august. În această etapă vor fi depuse cererile copiilor care nu au reușit să fie înscriși în școlile din districtul lor, dar vor putea fi înscriși în alte școli unde au rămas locuri libere. 

Școlile care au clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organul local de specialitate în domeniul învățământului.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată public la 30 august.

Documentele necesare: 

  • Buletinul de identitate a părintelui/ reprezentantului legal
  • Certificatul de naștere al copilului
  • Fișa medicală perfectată până la data înscrierii (Trimitere – extras, formular nr. 0,27/e)
  • 2 fotografii ale copilului (mărimea 3x4cm)
  • Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grădinița) sau decizia pozitivă a comisiei raionale/ municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară.

Sursă

Cuvinte cheie

Tematic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close